dilluns, 26 d’octubre del 2009

Comunicació verbal i no verbal

Una de les coses que ens diferencia els éssers humans dels primats és la comunicació a través del llenguatge.

Actualment hi han moltes maneres de comunicar-se: per internet(e-mail o messenger), per telèfon (trucada o missatge), o cara a cara.

Totes ens permeten comunicar-nos de manera verbal, pèro la única que ens permet comunicar-nos de manera verbal i no verbal és el cara a cara.

Al igual que el llenguatge verbal (el que diem), el llenguatge no verbal és important o inclús més que l’anterior. A través d’aquest podem percebre moltes coses que poder el emissor no vol que sabem, com per exemple: quan menteix, si està nerviós, cansat, etc.

A vegades podem controlar els moviments de la nostre expressió però molt d’ells no, els involuntàriament, és a dir, sense adornar-nos i aquest és el veritable llenguatge no verbal.

És per aquest motiu que les coses importants es solen dir cara a cara, ja que reps molta més informació a més del missatge implícit.

Per finalitzar, caldria dir que el llenguatge no verbal, és un llenguatge universal, és a dir, que tothom pot entendre un missatge sense necessitat de les paraules. Tot així, aquest missatge ha de ser sencill, és a dir que amb el llenguatge verbal pots fer complexa el mateix missatge i aprofundir en el tema a tractar. Seguidament en poso un exemple sobre la transmissió de un missatge (història) a través del llenguatge no verbal.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada